En dan het eerste onderhoud – deel 1

En dan het eerste onderhoud – deel 1

Ik kocht mijn PHEV met twee slechte Toyo achterbanden en goede Vredestein voorbanden. Zomerbanden.
In plaats van twee nieuwe Vredestein banden bij te kopen wilde ik overgaan op winterbanden. Op Marktplaats vond ik voor €400 een mooie set zwarte velgen met Bridgestone winterbanden met 7-8 mm profiel.

Toen ik de wielen monteerde merkte ik dat de standaard wielbouten niet pasten omdat de diameter van de gaten in de velgen te klein was. Geen probleem, nieuwe wielbouten besteld.
TPMS waarschuwing

Een paar dagen later alsnog de wielen gemonteerd en toen bleek dat ik een waarschuwing op de display kreeg dat de bandenspanning sensoren (TPMS) ontbraken.
Sinds 2014 zijn alle auto’s verplicht (EU regel) uitgerust met een waarschuwingssysteem en ik vond geen manier om de waarschuwing uit te schakelen.

Dat begon dus lekker….
Velgen gekocht, wielbouten gekocht en een vervelende waarschuwing die je elke keer als je start weg moet drukken.

Even door de zure appel heen bijten en de originele wielen teruggezet en de zojuist gekochte wielen weer op Marktplaats gezet. Ik verkocht ze gelukkig weer snel voor dezelfde prijs.

Op Marktplaats zag ik een advertentie van Cihan  autobanden. Gebruikte winterbanden in 225/55/18,  2 halen 1 betalen. Even langsgereden en het waren zo goed als nieuwe A-merk banden met ruim 8 mm profiel.
Afspraak gemaakt voor zaterdagochtend en toen 4 Michelins laten monteren voor 280. Perfecte service en prijs !
De twee goede Vredestein zomerbanden weer meegenomen.

Michelin Latitude Alpin Profiel van de winterbanden

Reacties zijn gesloten.