Het eerste onderhoud – deel 2

Het eerste onderhoud – deel 2

De PHEV had bij 76.000 km, anderhalf jaar geleden zijn laatste onderhoud gehad. Het werd dus wel tijd voor een grote beurt. Ik heb ervoor gekozen om dit bij de Mitsubishi dealer te laten doen. De prijzen voor onderhoud kan je online vinden en vielen me mee (voor mijn motor ben ik een stuk meer kwijt).

Om verrassingen te voorkomen had ik ‘m vooraf laten checken bij degene die altijd het onderhoud van mijn Jeep deed. Hij heeft de remblokken vervangen en verder was er niets buiten de normale onderhoudsbeurt nodig.

De beurt is uitgevoerd bij Tinholt in Velserbroek en koste 550. Volgens mij hebben ze niet goed gekeken naar de kilometerstand van het vorige onderhoud en zijn vergeten de klepspeling te controleren. Moet ik nog even navragen, maar dat komt volgende keer dan wel.
Verder hadden ze opmerkingen over de (net vervangen) remblokken en de remschijven voor en wilden ze die vervangen voor ruim 400. Dit heb ik maar even niet gedaan en gecheckt bij degene die de blokken had vervangen. Geen probleem volgens hem, dus kijk ik dat nog even aan.

Hieronder de factuur van het onderhoud:

 

Reacties zijn gesloten.