Hoe ver kom je op de batterij?

Hoe ver kom je op de batterij?

Voor ik de PHEV kocht heb ik veel gezocht op Internet naar de werkelijke afstand die je elektrisch kunt rijden. Voor het eerste model varieert het tussen de 20 en de 50 kilometer, met waarschijnlijk een gemiddelde waarde van rond de 30 kilometer.

Vooral de eerste dagen was ik erg benieuwd wat mijn PHEV er van zou bakken. De vorige eigenaar heeft waarschijnlijk nooit serieus geladen en had ‘m alleen vanwege de gunstige bijtelling. De getoonde range ging eerst alle kanten op tot zelfs maxima van boven de 60 km.
Dat heb ik nooit gehaald, maar zag er wel leuk uit !

De eerste dag naar mijn werk, een afstand van 29km – had ik nog een paar km over. Het is ongeveer 80% snelweg en ik heb rustig op de rechter baan gereden. De knop om de verwarming/airco uit te zetten had ik nog niet gevonden.

Maar missie geslaagd: ik kon volledig elektrisch naar mijn werk op de verste lokatie (mijn andere lokatie ligt op 25 km). Daar opladen en weer elektrisch terug naar huis.

Reacties zijn gesloten.