Accu conditie

Accu conditie

De accu is een duur onderdeel (ik las €7000) en er is nog weinig ervaring met de levensduur in de Outlander PHEV. Het is daarom verstandig om de conditie te checken voordat je een gebruikte PHEV koopt en gelukkig is dit erg eenvoudig met de PHEVWatchDog Android app en een ODB2 bluetooth adapter.
Koop wel een goede adapter, want ik kreeg twee goedkopere niet werkend met de WatchDog app. Met de VGATE icar Pro Bluetooth 3.0 ging het zonder problemen. Hij staat in de lijst met compatible adapters op de PHEVWatchDog site en vanwege de ‘sleepmode’ kan je ‘m laten zitten zonder het risico dat de gewone 12V accu leegloopt.

Helaas wist ik dit nog niet toen ik mijn PHEV kocht en heb daarom alleen achteraf de conditie kunnen controleren. Bij de eerste meting was de conditie 95.8% en die zakte daarna nog wat naar 94.2%. Misschien kwam dit doordat de vorige eigenaar de PHEV nooit heeft opgeladen ? Met nu 128.334 km is de conditie de afgelopen periode gelijk gebleven.

Dit is een erg goede waarde en volgens mij heb ik geluk gehad met mijn PHEV. Maar als je nog op zoek bent is mijn advies om het voor de aankoop te checken !
Hieronder nog een overzicht van de conditie van mijn PHEV in vergelijking met andere. (Bron: PHEVWatchDog.net)

Reacties zijn gesloten.